Dankzij De Lange IJzerwaren uit Breukelen kunnen de jongens van het Munguri Folk Development College in Kondoa, Tanzania binnenkort beter uit de voeten tijdens hun opleiding tot timmerman. Het Munguri Folk Development College in Kondoa wordt ondersteund door SISAL: Stichting Internationale Samenwerking Loenen. SISAL en De Lange IJzerwaren vonden elkaar tijdens De Beursvloer oktober vorig jaar en al snel was er een match.
Door een succesvolle inzamelactie van Cor de Lange en zijn medewerkers kunnen de Tanzaniaanse timmermannen in spé komende zomer werken met allerhande gereedschappen. Klanten konden hun oude gereedschap inleveren en eventueel nieuw gereedschap kopen met 10% korting. Dit resulteerde in een grote werktafel vol bankschroeven, zagen, hamers, meetlinten, schroevedraaiers, vijlen, ring- en steeksleutels, tangen en ander gereedschap. SISAL is heel erg blij met deze actie; educatie is belangrijk in de bestrijding van armoede. De jonge mannen die de opleiding volgen kunnen als timmerman zelfstandig hun geld verdienen en daarmee hun familie onderhouden.
De Lange beschikt naast gereedschappen en ijzerwaren over een uitgebreid assortiment voor de doe-het –zelfer, waaronder hout- en plaatmateriaal, verf, tuinartikelen, klompen en laarsen, maar ook over een zagerij, slijpservice en sleutelservice.

DE LANGE IJzerwaren-Gereedschappen-DHZ
Poeldijk 13
3621 CZ Breukelen
T: 0346 – 241660

Koos van Nes (SISAL) bedankt Cor de Lange van De Lange Ijzerwaren te Breukelen.